ZGF transformed 16,000 SF of formerly closed private offices into a highly collaborative open plan environment designed to optimize space utilization and enhance team-based care. The first-of-its-kind workspace for the hospital required buy-in from an intergenerational physician staff and leadership previously dispersed across the hospital campus. The result is a paradigm shift in the way the academic medical center organizes their workspaces. Based around six-person neighborhoods that balance collaboration with the need for privacy and contemplative workspace, the project includes a mix of meeting and support spaces in a flexible, technology-rich setting. Using a Lean, cross-functional approach to programming, the team worked through a series of Integrated Design Events to make collective design decisions that greatly decrease travel time so that staff and faculty can spend more time at the patient bedside, while adhering to an accelerated design and construction schedule.

PUBLICATION