ZGF programmed and designed the two-story 44,000 SF clinic—which repurposed an existing grocery store—to house 13 different medical specialties, reflect TEC’s values, and streamline and enhance the patient experience by reducing wait times and providing comprehensive care in a single easy to access location. The clinic was designed in just six weeks using a Lean, cross-functional approach. The clinical layout is structured around the public ‘main street’ which connects the front door and lobby to informal waiting areas, exam rooms and group medical appointments. Exam rooms flank a central open plan and team care pod, which allows for onstage and offstage circulation and improved access and wayfinding for both patients and caregivers. The design team used virtual reality technology to model the space three dimensionally, allowing the client to experience the care environment and make changes prior to construction.

PUBLICATION