The new 29,477 SF Cedars-Sinai Ventana Cancer Clinic brings specialized oncological care to the heart of Tarzana, a community located just north of Los Angeles. The design concept centers on creating gentle, yet dynamic spaces that support the journey of healing, with color, materiality, and lighting intended to evoke a sense of safety and tranquility. The new clinic comprises a reception area that flows to a living room-style main waiting area, which is set at the heart of the clinic. All other spaces radiate from this welcoming point, including a large, sun-drenched infusion room with adjoining pharmacy, phlebotomy area, private consult rooms, and clinical spaces that feature an on-stage / off-stage relationship between exam rooms and care team workspaces. The design intent was to create a cancer treatment environment that could ease the mind and heal the soul for oncology patients. Design strategies leveraged to achieve this include the window-wrapped infusion therapy room that’s partitioned only by frosted glass to allow daylight to stream through to the center of the space. The custom infusion bays, modeled after first-class airplane seating, are grouped in radiating configurations to create a sense of togetherness, with soft glow lamps throughout to create a hospitality-inspired look and feel. Vinyl-covered lounge chairs line the window wall creating a space for patients to rest and hydrate in the warming natural sunlight post-treatment. A ZGF-designed environmental graphic runs the length of the opposite undulating wall. Designed to mimic the sunrise, the graphic boasts dawning solar hues to integrate color into the infusion space.