The new Hanna Andersson headquarters includes expanded design and conferencing space for 12 departments in a totally open office environment. The key driver in the design of Hanna Andersson’s new home was openness and transparency so that each of the departments could easily and naturally collaborate. The intent was to streamline and engage various disciplines in the process of design and merchandising. No closed offices exist, even for the CEO. Designers are located below a sawtooth concrete roof structure with clerestory windows that provide a constant source of soft north daylight. Spacious custom-designed workstations all feature sit-to-stand desks. Four large conference rooms are dedicated to each of the retail seasons, with pin up space for all facets of the business to engage, from concept design to material sourcing to marketing. A centrally located bistro serves as a gathering space for dining or meeting, while large picnic-style wood tables and comfortable lounge seating (atop Hanna Andersson-designed area rugs) are arranged throughout to encourage employees to move around and work in different environments – collaboratively.

The entry features a new two-story lobby with an open connecting stair between the two floors. The first floor introduces a new image of Hanna Andersson for prospective new employees and vendors, and includes more public conferencing facilities, as well as the customer service center and information systems. The second floor houses all creative services, including design, merchandising, marketing, sourcing, fitting, the bistro and resource library. The design of the new headquarters is influenced by a Scandinavian philosophy of simple, clean lines, natural woods and concrete, and maximized daylight. A backdrop of white walls, reclaimed pine with a white-wash finish, white Corian countertops and white laminate and birch workstations serve as a canvas for the brightly colored and patterned textiles that the Hanna Andersson brand is known.

PUBLICATION