This 118-unit, 88,000 SF, mixed-use residential building provides housing for adult students attending Portland State University, Oregon State University, and Oregon Health & Science University. The ground level includes a residential entry lobby, retail podium, building support spaces, and bicycle parking, as well as two restaurants. The building exterior is designed to enhance the character of the area with an engaging urban form. The upper levels are clad with materials that are durable, innovative, and respect the traditions of craft established by the surrounding industries. Conceived and designed to maximize space and offer a smart living environment, the apartments capture as much daylight as possible with large windows that also offer inspired views. A shared lounge on the second floor acts as a central living room and includes a large community  table, a fireplace, a video screen, and interaction areas for both work and play. The building, designed to achieve LEED Gold certification, incorporates sustainable design strategies, such as a green roof, high-performance glazing, highly insulated walls, daylighting and access to views, natural ventilation, low-flow fixtures, and the use of sustainable materials. Flow-through stormwater planters are placed next to the residential and retail entries to showcase rain events.

PUBLICATION