Publishers Clearing House (PCH), a company best known for the roving prize patrol van and surprise delivery of giant checks, needed a workspace that would reflect and support its continuing evolution from direct marketing to a multi-channel, digital media venture. ZGF partnered with PCH to realize the vision of a space respectful of the company’s past but firmly focused on its future.

To understand the evolving needs and unique interdependencies of the company, ZGF’s team immersed themselves in PCH’s process and culture, including spending time with a dozen diverse business units to understand how they interacted with one another. The result is a three-story headquarters in Jericho, NY that makes the transition from outdated private offices to an open, collaborative space with workstations as varied as the needs of the PCH team. These include one- to two-person focus rooms, open and closed team rooms, larger conference rooms, a multipurpose conference and training center, and extensive studios for video and photography production.

The 177,000 SF vertical campus is oriented around a three-story atrium that both accommodates PCH events and visually and socially connects each floor. A dining and work café provides space for formal and informal meetups throughout the day, whether at a communal table, in a banquette, or by the fireplace in the library lounge. The overall sensation of a dynamic and interconnected company is amplified by material layering of high-quality stone, glass, and wood, shifted planes that imply movement and connection, and hand-made wood and steel partitions that provide privacy while maintaining visibility between teams.